Kroner og broer

Hvad er en krone?

En krone på en tand skal i de fleste tilfælde beskytte eller erstatte en tand:

  • Efter en rodbehandling.
  • Efter store fyldninger.
  • På en knækket tand.

Hos TandlægeHuset Horsens kan du regne med, at vi altid informerer dig grundigt om behandling, materialer og priser, hvis vi vurderer, at en krone på en tand er den rigtige løsning for dig. Det afhænger blandt andet af, hvordan dine øvrige tænder og tandkødet omkring dem har det.

En tandkrone kan fremstilles af ren keramik/helkeramik, metal eller keramik med påbrændt porcelæn eller guld/finérkrone.

Hos os i dag bliver langt de fleste kroner fremstillet af helkeramik eller keramik med påbrændt porcelæn. Helkeramik har den største tyggestyrke, mens keramik med porcelæn er rigtig flotte rent æstetisk. Disse bruger vi især i fortandsområdet, hvor vi sammen med vores tekniker kan lave kroner, der minder så meget om dine egne tænder, at du nærmest ikke kan se forskel.

Ved specielle behov kan vi vælge andre kronetyper. Det kan f.eks. være guldkroner på kindtænderne, hvis du har tendens til at skære tænder. Det er altid en individuel vurdering, som du får af din tandlæge, der kender dig og dit bid bedst.

Hvad er en bro?

En tandbro er en erstatning for en eller flere manglende tænder. Din tandlæge fastgør broen til tænderne ved siden af. En bro føles som en naturlig tand.

En bro sidder fast på tænderne omkring de manglede tænder med cement. Den kan altså ikke tages ud. Materialerne til fremstilling er de samme som ved tandkroner, og valget er afhængig af dit individuelle behov. Vigtigt er det at holde rent under broen – her vil vi instruere dig i at bruge GUM softpicks eller Superfloss. Vi anbefaler dig at få lavet en tandbro, hvis dine nabotænder har store fyldninger eller er rodbehandlede. Hvis nabotænderne er intakte, vil vi anbefale en implantatløsning, som du kan læse mere om her.

GUM

Superfloss

Digitalt aftryk!

Vi tager langt de fleste aftryk med den digitale aftryks-skanner fra Trios 3 Shape. Det betyder, at du slipper for klistrede aftryk af silikone, og vi får en meget nøjagtig model at arbejde med. Denne bliver sendt til teknikeren, og vi kan have din tandkrone eller tandbro klar på cirka en uge.

Læs mere om behandlinger, der også forskønner dit smil her.