Implantater

Hvad er tandimplantater?

Har du mistet en eller flere tænder, er et tandimplantat muligvis den bedste løsning.

Et implantat er fremstillet af titanium, som let accepteres af din krop. Det fungerer som en kunstig tandrod. På den kunstige rod sætter din tandlæge en kunstig krone/tand. Mangler du flere tænder, kan implantaterne fungere som bropiller.

Hvis du har proteser, der sidder meget ustabilt, kan du får implantater, der støtter protesen – en “tryk-knap-protese”.

Når implantat-kronen er sat på, ser den ud og føles som en naturlig tand. Det sikrer dig flotte tænder og dermed et pænt smil. For de fleste mennesker betyder det meget for livsglæden at kunne smile naturligt.

“Hvis jeg ikke har tænder at tygge med, bliver jeg hurtigere gammel”

Ordene lød fra Aase, som netop havde fået sat en krone fast på sit implantat. Implantatet erstatter en lille kindtand, der flækkede efter mange års god funktion i munden. Aase er 78 år – og kan nyde sin mad i mange år endnu.

Hvor lang tid tager det at få et implantat?

Er du uheldig at miste en tand af den ene eller anden årsag, skal området have lov til at hele op. Efter 1-3 måneder kan implantatet sættes ind i kæben. Herefter skal der gå 2-6 måneder, inden knoglen kan belastes. Der går altså mellem 3 og 9 måneder, inden du har en ny tand. 

Netop din plan gør vi meget ud af at forberede dig på, så du ved, hvad du kan forvente.

Hvor længe holder et implantat til tænder?

Det er 40 år siden, man begyndte at bruge de første implantater. Og de fungerer stadig.

Med årene er implantater udviklet, så du kan forvente endnu bedre resultater i dag.

Hos TandlægeHuset Horsens har vores tandlæger års erfaring i at arbejde med implantater til tænder. Du kan derfor være sikker på at få kompetent rådgivning om, hvorvidt implantater er den rigtige løsning for dig.

Er du ny patient hos os? Læs her om, hvordan vi tager mod dig.