Få et pænt smil hos tandlægen

Et pænt smil er vigtigt for de fleste af os. Derfor er et besøg ved tandlægen ikke udelukkende et spørgsmål om sundhed. Mange behandlinger har også en kosmetisk effekt.

En del af de behandlinger, vi som tandlæger foreslår for din munds sundheds skyld, handler også om skønheden.

Det gælder for eksempel kroner, broer og implantater.

Men vidste du, at din tandlæge ofte med små indgreb, kan hjælpe dig til et pænere smil? Det kan for eksempel handle om at få slebet ganske lidt af en tand, så dit smil bliver mere harmonisk.

Spørg os meget gerne til råds her i TandlægeHuset Horsens.

Tandblegning hos tandlægen

Måske har du så misfarvede tænder, at du lader være med at smile og grine? Hvis det er tilfældet, vil vi anbefale dig at få en tandblegning.

Misfarvning af tænderne kan komme af tobak, kaffe, te eller rødvin. Nogle slags medicin kan også misfarve tænderne.

Endelig kan en død nerve i tanden, en defekt emaljestruktur på grund af arvelige sygdomme eller slet og ret alderdom betyde, at tænderne ikke er så hvide længere. En rodbehandlet fortand kan blive grå, og din grå tand kan lysnes med en indvendig blegning af denne ene tand.

Tina har en fortand, der er blevet rodbehandlet for mange år siden. Det har fungeret rigtig fint, men tanden er med tiden blevet grålig, og det er Tina lidt ked af. Tanden er ikke så beskadiget, at den skal have en krone på, så vi besluttede os for at lave en blegning af den ene fortand. Vi rensede tandens kronedel indvendigt, og lagde blegemiddel i tanden, som Tina gik med i 12 dage. Du kan se før- og efter-billederne her:

Tina er rigtig glad for, at fortænderne nu ser ens ud, et resultat af en lille og skånsom behandling, der også kaldes intern blegning.

I dag er der flere forskellige muligheder for at blege tænderne på skånsom vis.

Læs mere om tandblegning her.

 

tandblegning fortand før

tandblegning fortand efter

Kosmetisk tandretning hos TandlægeHuset Horsens

Når man taler om tandretning, tænker de fleste på ”togskinner,” og tanken om som voksen at have bøjle på i flere år kan afskrække de fleste.
Kosmetisk tandretning er ikke så omfattende som at rette selve biddet. Kosmetisk tandretning er særligt god til at rette skæve fortænder.

På klinikken står tandlæge Isabelle Klit Madsen for retning af tænder:
“Jeg vurderer, om det kan lade sig gøre at rette dine tænder, og hvilken løsning, der passer bedst til dig. Jeg bruger både faste og aftagelige bøjler.
Jeg bruger tandretningsmetoder fra StraightSmile, LiteWire og ClearSmile Aligner. Det tager 4-8 måneder, og bøjlerne er næsten gennemsigtige eller i hvert fald meget diskrete”.

Hvis du overvejer at få rettet tænder, så tag en snak med din tandlæge hos TandlægeHuset Horsens. Det er måske mindre omfattende, end du tror, at få et mere harmonisk smil. En konsultation, hvor vi drøfter dine muligheder, er gratis.

Frederik er rigtig glad for sit nye smil
Frederik kom for en vurdering, da han især var ked af sin skæve fortand, der virkede mørkere end de andre, fordi den lå inde bagved. Frederik fortalte, at han tidligere undlod at smile med tænderne og altid sørgede for at vende den gode side til, hvis han blev fotograferet.
Vi lavede en forundersøgelse, som viste, at Frederik kunne få rettet sine tænder med LiteWire, som er hvide togskinner, der næsten ikke ses.
Frederik fortæller, at han var meget overrasket over det hurtige resultat, han kunne løbende se forandringerne. Han vænnede sig hurtigt til bøjlerne og oplevede ikke de store gener, blot lidt ømhed efter de enkelte kontrolbesøg, som kunne klares med et par panodil. Han skulle være opmærksom på, hvad han spiste, men fik vejledning undervejs.
Du kan se Frederiks flotte smil her på siden.

Kontakt TandlægeHuset Horsens og hør mere om, hvad vi kan gøre for dig.

 

 

 

Bøjlebehandling før
Bøjlebehandling efter