InmuRelax

Tandlægeskræk

– det handler om tillid til din tandlæge

Et godt besøg hos tandlægen og den nødvendige behandling handler om, at du har tillid til din tandlæge. Det er ikke ualmindeligt at være bange for at komme til tandlæge. Det anslås, at 30% lider af tandlægeangst og 5-10% i så høj grad, at de undgår behandling – det kaldes odontofobi.

Tillid kræver ro og tid. Derfor kan du regne med, at vi hos TandlægeHuset Horsens har sat den tid af, der skal til for, at du føler dig tryg.

Hvis du føler dig nervøs, så sig det endelig til os. Så tager vi alle de hensyn, vi kan. Det betyder for eksempel, at vi helt præcist aftaler, hvad der skal ske og i hvilket tempo. Vi gør allesammen vores bedste for at imødekomme dine behov, men især tandlæge Nadine Harff er højt rost for sit rolige væsen.

Hvis det er mange år siden, du har været til tandlæge, anbefaler vi en grundig, indledende samtale. Sammen taler vi om dine ønsker og behov. Vi fortæller dig desuden om de forskellige, nye muligheder for behandlinger – som sikkert er helt anderledes og mildere, end du frygter.

En ven – musik – et tæppe: Hjælp mod tandlægeskræk

Vi fortæller dig hele tiden om, hvad der sker – og vi lytter altid til dine ønsker.

Der er også mulighed for at høre musik og for at få et tæppe over sig, så hele situationen føles så behagelig som muligt. Måske har du en favorit-playliste på din telefon, som du kan lytte til.

Hvis du gerne vil have det, må du gerne have et familiemedlem eller en ven med som støtte.

Jane Frankær fortæller: “Jeg har henvist flere af mine venner til Jer. I er så gode til at lytte og forstå, når det gælder angst for tandlæger”.

Ofte har tandlægeskræk rod i barndommen, hvor du har været udsat for en ubehagelig oplevelse i tandlægestolen uden at kunne sige fra. Den skal ikke følge dig resten af levet – og vi giver gerne gode råd med på vejen.

InmuRELAX

Sansepuden er blød, og kan bruges som en beroligende afledning, når du er bange for at ligge i tandlægestolen. Du putter din hånd ind i den bløde lomme og trykker på puden. Den sender så blide vibrationer ud mod din mave og spiller beroligende musik. Vi får så mange gode tilbagemeldinger fra vores patienter, der har prøvet puden, så den har vores bedste anbefalinger.
Hygiejnen er naturligvis i orden, når du bruger puden.

 Beroligende medicin

Har du meget svært ved at komme ind i tandlægestolen, kan vi tilbyde dig beroligende medicin. Det får dig til at slappe mere af og være lidt ligeglad. Du bliver ikke bevidstløs, men blot sløv og døsig. Når du skal have medicinen, skal du komme på klinikken ca. 1 times tid før, så tabletten har bedst effekt. Det er vigtigt, at du ikke får anden sløvende medicin.
Du skal få en ven eller et familiemedlem til at hente dig efter behandlingen (vi tilbyder at ringe vedkommende op, når du er færdig), og du skal være under observation i dit eget hjem resten af dagen.

Lær os bedre at kende

Du er ikke den eneste, der ikke kan lide at gå til tandlæge – og vi har mange års erfaring i at hjælpe. Læs mere om smertefri behandling her.

Vil du gerne lære os bedre at kende? Mød os her.

Vi gør os umage for at tage godt mod nye patienter – læs mere om det her.