Kosmetisk tandpleje

– hvad er det?

Kosmetisk tandpleje omhandler behandling, der forskønner dit smil. Der er ikke nødvendigvis tale om at lave caries, men med sunde tænder kan godt være skæve eller have nogle misfarvninger, der gør, at du ikke smiler så meget.
Der er undersøgelser, der viser, at hvide tænder giver store smil, mens misfarvede eller “grimme” tænder mindsker selvtilliden.
Sådan behøver det ikke være, læs nedenfor, hvad du og vi kan gøre.

Blødende tandkød er ikke pænt!

Allerførst skal der være styr på mundhygiejnen. Tandkødsbetændelse eller gingivitis, som det hedder på fagsprog gør, at tandkødet hæver op, bliver rødt og bløder ved berøring. Grundig tandbørstning, hvor du laver cirkelbevægelser op mod tandkødet er med til at forhindre dette, og daglig brug af tandtråd eller softpicks sørger for mellemrummene.

Plak og tandsten

Plak er bakteriebelægninger, der ligger på tændernes overflade. Hvis du ikke får fjernet belægningerne, ses de som gullige misfarvninger på tænderne.
Tandsten er kalk og mineraler, som lægger sig op ad tænder og de belægninger, du ikke får fjernet.

Misfarvede tænder?

Måske er det længe siden, du har fået en tandrensning? Der kan sidder tandsten og belægninger på tænderne, der kan få dem til at synes mørkere. Når du har fået tandrensningen, synes du måske stadig, at dine tænder kunne være lysere.

Et flot smil kan du få ved en tandblegning. Vi laver skinner ud fra aftryk, som passer perfekt til dine tænder. Vi giver dig blegegel med hjem, så du kan blege tænderne om natten, og vi instruerer dig naturligvis i brugen.
Læs mere om tandblegning her

En skæv fortand?

Mange af os har en skæv fortand eller 2, og det er helt normalt. Men måske er dine fortænder så skæve, at du lader være med at smile. Det kan også være, at der sætter sig madrester ved de skæve tænder, som er svært at fjerne.
Hos os kan du få rettet dine fortænder, så du kan få det brede smil frem.
Læs mere om tandretning her

Få skiftet den gamle fyldning.

Måske fejler den ikke noget, den gamle fortandsfyldning. Men fyldninger bliver misfarvede med tiden, og måske får de en kant, der tydeligt kan ses. Hvis kanten ikke kan fjernes med polering, så er det måske på tide at få skiftet fyldningen.

Book en tid

Book tid til tandeftersyn, så plak og tandsten ikke får lov at udvikle sig.

tandpleje gode vaner