Parodentosebehandling

Paradentosebehandling i Horsens

Paradentosebehandling

Hvad er paradentose (parodentose)?

Paradentose er en betændelse i tandkødet.

Derfor er det vigtigt at blive undersøgt
Hvis ikke paradentose bliver behandlet, kan sygdommen skade tandkødet og knoglen omkring tænderne så meget, at tænderne bliver løse og falder ud. En ubehandlet parodontitis kan forårsage spredning af betændelse til blodbanen, og derfor er det vigtigt at få behandling for at blive ved med at være sund og rask.

Undersøgelse for paradentose

Når der findes tegn på aktiv paradontitis ifm en undersøgelse, vil du oftest blive tilbudt en tid til videre undersøgelse og behandling hos tandplejer Trine Buhl.

Der bliver lavet en grundig parodontitis-undersøgelse af alle dine tænder (PUD), hvor følgende registreres:

  • hvor dybe er dine tandkødslommer,
  • bløder det fra tandkødet,
  • er der betændelse eller
  • løse tænder,
  • har tænderne rykket sig, og
  • har tandkødet trukket sig tilbage.

På baggrund af undersøgelsen bliver du behandlet for din parodontitis og bliver hjulpet til optimalt renhold af dine tænder, så du kan bevare dem længst muligt.

Hvordan behandes paradentose?

Det er vigtigt at opdage paradentose i tide, så din tandlæge eller tandplejer kan behandle dine tænder og tandkød hurtigt og effektivt. Derfor skal du til tandlæge jævnligt. For de fleste er hvert halve år et passende interval.

Hvis du har paradentose, holder tandlægen/tandplejeren øje med, hvor langt sygdommen er skredet frem. Hun forklarer dig også, hvordan du selv kan holde tænderne rene.

Desuden fjerner tandlægen/tandplejeren tandsten og snavs (plak) over og under tandkødet.

Paradentose Operation
Nogle gange er en egentlig operation mod paradentose også nødvendig for, at du kan beholde dine tænder.

Hos TandlægeHuset Horsens er vi et team med både tandlæger og tandplejer, der arbejder sammen for at holde din mund sund. En tandplejer er specialuddannet indenfor forebyggelse og paradentosebehandling.

Hvordan forebygges paradentose?

Du kan selv forebygge og være med til at behandle paradentose ved at rense dine tænder og tandkød grundigt med korrekt tandbørstning og ved at bruge tandtråd eller tandstikkere.

Rygestop
Der er flere forhold, der kan forværre paradentose, bl.a. rygning. Vi anbefaler rygestop, men vidste du, at du i Horsens Kommune kan få gratis hjælp til at stoppe med at ryge? Læs mere her eller ring direkte til Vital Horsens – rygestop på 24 67 46 09.

Få hjælp til at forebygge og behandle paradentose

Kontakt TandlægeHuset Horsens og få hjælp til at forebygge og behandle paradentose.

Trine Bang specialist i behandling af paradentose, tandplejer hos Tandlæge Huset Horsens

Powered by WordPress. Designed by WooThemes